NY SINGEL FRA GLITTERTIND

Glittertind slipper singelen "Enno nær" idag og skal fremføre den til søndag i Reiseradioen på  NRK P1 og til tirsdag i Florø på Sommeråpent på NRK 1. Håper den vekker noen sommerminner i dere også!

"Enno Nær" er ute på alle digitale tjenester:
WiMP | Spotify Apple MusiciTunesYouTube 

Foto av Fiona Sand

Foto av Fiona Sand

Torbjørn og Geirmund ble tidligere intervjuet av WiMP-magasinet om albumet "Blåne for blåne" og fikk også sagt litt om bakgrunnen for "Enno nær".

Torbjørn: - I julen 2013 mistet jeg min farmor. Hun ble 94 år og hadde levd et langt liv som fiskerkone i Vågsvåg, et lite fiskevær på Nordvestlandet. Fiskerkvinnene fungerte som limet i kystsamfunnet før i tiden. Det var de som holdt familie og folk i bygda samlet når karene var ute på fiske. For meg var somrene i Vågsvåg høydepunktet for meg som barn. Jeg er så takknemlig for at jeg fikk oppleve restene av et overlevelsessamfunn der natur og kultur var tett sammenvevd. Nå er alle mine besteforeldre borte, og jeg følte et behov for å skrive om dette.
- ”Enno nær” er en låt som uttrykker det sterke nær været en kan kjenne når en mister et menneske som har betydd mye for en. Teksten uttrykker takknemlighet og er et forsøk på å forsone seg med tapet. Selv om låta tar utgangspunkt i tapet av min farmor, og dermed noe personlig, så tror jeg teksten beskriver en spesiell form for nærvær som mange opplever i sorgprosesser. Låta passer også fint inn i den større tematikken til plata, nemlig at det er 70 år siden 8.mai 1945. Vi vil at låta skal være en hyllest til en generasjon som har forandret Norge ved å bygge velferdsstaten og gjenreise landet etter krigen. Det de har bygget opp, bygger vi videre på. Jeg håper at låta kanskje kan bygge noen broer mellom gammel og ung.

Geirmund: - Stefan (fløytist og dobroist i bandet) og Torbjørn hadde jobbet sammen tett før jeg gikk inn i prosessen. For meg ble det viktig å lage et arrangement der tekst og musikk fulgte hverandre tett. Jeg var opptatt av at låta skulle få et høydepunkt der musikken tok over for ord og i seg selv kunne fortelle noe uutsigelig om forholdet mellom sorg og omsorg.